السلام علیکم و رحمة الله و برکاته

Zeer gewaardeerde leden & bezoekers van Noeroel Islam en overige lezers,

Geruime tijd is er grote onrust (geweest) in Noeroel Islam vanwege diverse rechtszaken die door (ex)leden zijn aangespannen. Recentelijk (waaronder vrijdag 21 december 2018) heeft de rechtbank verschillende vonnissen uitgesproken over de rechtszaken:
– Maddoe & Abdoelgafoer tegen Noeroel Islam
– Bunsee tegen Noeroel Islam
– Abdoelhak tegen Noeroel Islam

In alle drie de rechtszaken zijn diverse onwaarheden geuit en is het (toenmalig) bestuur onder andere beschuldigd van:
– onbehoorlijk bestuur;
– machtsmisbruik en
– onrechtmatig handelen.

Het bestuur heeft naar eer en geweten verweer gevoerd tegen de diverse beschuldigingen en ook bewijs aangeleverd. De rechtbank heeft in alle drie de rechtszaken onze mooie djamaat Noeroel Islam in het gelijk gesteld en alle vorderingen van alle genoemde eisers volledig afgewezen, Alhamdulillah.

De rechtbank heeft het bestuur dus volledig in het gelijk gesteld in haar handelen en optreden.

Het bestuur is helaas reeds ruim 5 jaar bezig met rechtszaken en heeft de vereniging in totaal al meer dan € 60.000 gekost.

Het bestuur hoopt dan ook dat na deze uitspraken de rust zal wederkeren en de rechtszaken (met alle negativiteit daaromheen) zullen stoppen, in-shaa-Allah!

Het bestuur wil via deze weg een ieder bedanken die, in welke vorm dan ook, een positieve bijdrage hieraan heeft geleverd en hoopt oprecht dat we vanaf heden ons kunnen inzetten voor de verdere groei van onze prachtige moskee Noeroel Islam Ahle Sunnah wal Djamaa’ah.

Allah ta’aala vermeldt in surah Al-Isra, Verse 81 van de heilige Qur’aan:
وَقُلْ جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا

wno:
En zeg: De waarheid (haqq) is gekomen en de valsheid (baatil) is ten onder gegaan. Voorwaar, de valsheid gaat ten onder.

Moge Allah ta’aala Zijn moskee altijd beschermen, ons in staat stellen met haqq te handelen en met oprechtheid ons dienstbaar te stellen voor de Islam.

Ervan uitgaande u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat.

Wassalaam,

Het bestuur van Noeroel Islam