بسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمنِ الرَّحِيم

اَلصَّــلوةُ وَالسَّلامُ عَلَيْكَ يَارَسُوْل الله  ﷺ
اَلسّلامُ عَلَيكُمْ وَرَحْمَةُ الله وَبَرَكَاتُهُ

Dit bericht is geschreven naar aanleiding van het verschillende artikelen die in de media zijn verschenen. Het bestuur vindt het noodzakelijk kort hierop te reageren gezien bestuurder persoonlijk veel worden gebeld en gevraagd. Wij hopen dat hierdoor de situatie beter wordt geschetst en wij verzoeken de lezers dua te doen zodat de rust terug zal keren in het huis van Allah de Almachtige.

Naar aanleiding van de artikelen geven wij een ieder volledigheidshalve mee dat tijdens de Algemene Ledenvergadering van zondag 24 juni 2018 niemand is geslagen, het ging alleen om het duwen tussen enkele personen.  Woorden als ‘matpartij’, ‘rake klappen’ en ‘vechtpartij’ zijn derhalve niet gegrond en is niets anders dan sensatie. Het is dan ook zeer onsmakelijk hoe zaken uit verband worden getrokken en met totaal andere zaken, die niets met de gebeurtenis te maken hebben, in associatie worden gebracht.

Er circuleren beelden op social media van de gebeurtenissen waar aanwezigen zich onislamitisch gedragen. Het gaat hier helaas om een groep ‘ex-geroyeerden’/’dissidenten’ die zich agressief en vooral niet religieus (Islamitisch) hebben gedragen. Hun gedrag zijn onder andere een van de redenen dat de leden van de vereniging deze zogenaamde ‘bezorgde leden’ niet in de moskee willen hebben. Ze zijn
letterlijk een gevaar voor de moskee en haar leden cq bezoekers.

Dergelijke zaken horen binnen de 4 muren van Noeroel Islam opgelost te worden. Dit brengt de moslim gemeenschap in kwaad daglicht. Het verzoek aan een ieder is om beelden en berichten niet door te sturen en dit ook te kennen te geven aan familie, vrienden en kennissen. Voor onze gemeenschap is het van belang deze kwestie intern op te lossen.

Zoals eerder gezegd is de moskee open en gaan de activiteiten gewoon door.
Ervan uitgaande jullie te hebben geïnformeerd.

Moge Allah subhaanahu wa ta’ala ons allen leiden, ons beschermen en moge Hij ons de kracht schenken Zijn huis te beschermen.

Met vredige groet,
Wassalaam

Noeroel Islam